Elektrikli Araç Şarj Cihazları Hakkında Bilgileri Keşfedin

Elektrikli Araç Şarj Cihazları Hakkında Bilgileri Keşfedin

 

Elektrikli Araç Şarj Cihazları ve Ekipmanlarını Elektrikli Araç Şarj Cihazları’te Keşfedin!

batuelektroteknik.com sizin için merak ettiklerinizi anlattı

Elektrikli araç şarj istasyonları ile geleceğinize yatırım yapabilirsiniz. Doğa dostu elektrikli araçlar için üretilen bu cihazlar sayesinde geleceğinizi yenileyebilirsiniz. Batuelektroteknik ile hem ticari hem ev tipi farklı pek çok modeli kolayca keşfedebilirisiniz.

 

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Hakkında Bilmeniz Gerekenler

 

Elektrikli araç şarj istasyonu nedir öncesinde bundan başlayabiliriz. Elektrikli araçlar için kullanımı sağlanan bir cihaz modelidir. Elektrikli araç şarj noktası ya da EVSE olarak da bilinen bu ürünler hem ticari hem de ev tipi çeşitlere sahiptir. Batuelektroteknik elektrikli araç şarj cihazı çeşitlerini istediğiniz alana kurulum yaparak, kullanımınıza sunmaktadır.

 

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Çeşitleri

AC(Alternatif Akım) Şarj İstasyonu

AC şebekeleri, standart ev prizlerini de içine alan elektrikli bir aracı şarj etmenin en ucuz yolu olmasına karşın bu yöntemle araç şarjı uzun zaman almaktadır. Şarj hızı yavaştır. AC şarj istasyonlarında şebekeden gelen alternatif akım araç üzerindeki bir dönüştürücü vasıtasıyla doğrusal akıma çevrilip bataryaya iletilir. Bu şarj tipindeki istasyonlarda 22 kW kapasiteye kadar enerji çıkışı elde etmek mümkündür. Bununla birlikte AC şebekelerindeki şarj hızı, istasyonun çıkış gücüne ve araçtaki dönüştürücünün kapasitesine bağlı olarak değişebilmektedir. AC şarj istasyonlarının genel özellikleri şunlardır:

-Şarj istasyonunda dönüştürücü bulunmaz.

- Maliyeti düşüktür. 

- Birçok yerde bulunur. 

-Ulaşımı kolaydır. 

-Alışveriş merkezi ve işyerlerinde yoğunluktadır.

 -Boyutu küçüktür.

 

DC(Doğru Akım) Şarj İstasyonu

DC şarj istasyonları aracın batarya kapasitesine göre 1-4 saat arasında tam dolum gerçekleştirebilmektedir ve bu işlem yüksek hızlı şarj olarak da adlandırılmaktadır. AC şarj tipine göre daha hızlı dolum yapılabilmesini sağlayan çalışma prensibi ise şebekedeki alternatif akımın istasyon üzerinde doğru akıma dönüştürüldükten sonra araç bataryasına iletilmesinden kaynaklanmaktadır. Kapasitesi 24 kW ile 175 kW arasında değişebilen DC şarj istasyonlarının elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti yüksek olduğundan bunlardan AC şebekelerine kıyasla bir miktar daha fazladır. DC şarj istasyonu genel özellikleri şunlardır:

-Dönüştürücü şarj istasyonu içerisindedir. 

-Şarj süresi kısadır.

-Maliyeti yüksektir. 

-AC istasyonuna göre daha az bulunur. 

-Şehirlerarası istikametlerde yoğunluktadır. 

-AC tipi şarj istasyonuna göre büyüktür.

 

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Çalışma Şekli

Genel olarak elektrik araç şarj istasyonları kullanım açısından bir şarj ünitesidir. Hem AC hem de DC olarak çalışan iki farklı türe sahiptir. İkisinin de çalışma şekillerinde farklılık söz konusudur. Biri AC alternatif akım, diğeri ise DC direkt akım olarak adlandırılır. Dönüştürücü özellikleri ile alternatif akımı doğru akım değerine çevirerek, bataryaya iletme işlemini yapar. Bu şekilde en fazla 22 kW kapasite kullanarak şarj işlemini kolayca gerçekleştirmektedir.

AC tipi olan modeller, elektrik şebekesinden gelen enerjiyi alternatif akım ile araç üzerinde bir dönüştürücü etki yaratır. Bu sayede doğrusal akıma dönen alternatif akım bataryaya gönderilir. İster evde ister ticari alanda şarj işlemlerinizi yapabilirsiniz. Elektrikli araba dolum ücreti için ev ve ticari alana göre farklı fiyatlandırmalar söz konusudur. Genel olarak elektrikli araç doldurma ücreti hızlı şarjlar için daha pahalı olabilir. Şarj istasyonu firmaları bazında fiyatlarda değişiklikleri de görebilirsiniz. Elektrikli araç şarj istasyonları bu şekilde rahatlıkla çalışma sağlamaktadır.

 

Elektrikli Araç Şarj İstasyonu Kurulum İşlemleri


Elektrikli araba şarj aleti modelleri için kullanım çeşitliliği bulunmaktadır. Ticari ve ev tipi olarak elektrikli araç şarj istasyonlarını görebilirsiniz. Elektrikli araba şarj ücreti çok gelenler için evlerinde imkan halinde cihazları kullanabilmektedir. Elektrikli araba hızlı şarj için daha çok ticari alanlardaki şarj aletleri işe yaramaktadır.

Ticari olarak bir elektrikli araba şarj istasyonu açmak istiyorsanız, bunun için devletten izin almanız gerekmektedir. Elektrikli araç şarj istasyonu yönetmeliğine uygun olacak şekilde kendi ticari alanınızı yaratabilirsiniz. Gerekli belgeleri ve izinleri alarak ticari boyutta kullanım işlemini sağlanmış olacaktır. Elektrikli araçlar şarj istasyonuna ilişkin usul ve esaslar alınarak kurulumları gerçekleşmektedir.

Batuelektroteknik ile ev tipi elektrikli araba şarj aleti için kurulumu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz. Park alanına yakın olan her alanda rahatlıkla kullanımını sağlayabilirsiniz.

 

Elektrikli Araç Şarj İstasyonlarının Geleceği

Elektrikli arabalar son dönemlerde kullanıcıların daha çok tercih ettiği bir opsiyon haline gelmiştir. Elektrikli araç şarj firmaları da bu sebeple artmıştır. Talebe göre üretimde bu sebeple etkinlenmiş olup, gelecekte çok daha yaygın bir kullanıma sahip olacaklardır. Doğa dostu kullanımı ile elektrikli arabalar daha ekonomik yakıt imkanı da sunuyor. Elektrikli araç evde şarj işlemleri olması ile de avantajlı bir yakıt kullanımı da sağlanmaktadır. Gelecekte de elektrikli araç şarj istasyonları hem ticari hem ev tipi olarak daha çok karşımıza çıkacaktır.

 

Türkiye’de Elektrikli Araç Şarj İstasyonları

Türkiye'de elektrikli araç şarj istasyonları pek çok alanda kullanılmaya başlandı. Bu sebeple tüm şehirler içerisinde neredeyse elektrikli araç şarj istasyonları kurulmaya başlandı. İster ev ister ticari olarak kurulumları yapılabilmesi ile pek çok elektrikli araca sahip kullanıcıların ilgi odağı haline geldi. Şu an elektrikli araç şarj istasyonları haritası üzerinden nerede bulabileceğinizi kontrol edebilirsiniz. Türkiye elektrikli araç şarj istasyonu sayısı günden güne de artmaktadır. Batuelektroteknik ile ev tipi ve ticari olarak elektrikli araba şarj aleti için kurulumu istediğiniz şekilde yapabilirsiniz.

 

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Nerelerde Bulunur?

Elektrikli araç şarj istasyonları artık ülkemizin pek çok yerinde yaygın bir şekilde kullanılıyor. Elektrikli araç şarj istasyonları haritası üzerinden bulunduğunuz bölgeye en yakın olanı görebilirsiniz. Karayol üzerinde pek çok noktada karşımıza çıkıyorlar. Aynı zamanda alışveriş merkezlerinde otopark kısımlarında da artık bulunuyor. Otel ve site otoparklarında da görebilirsiniz.  

Elektrikli Araç Şarj İstasyonları Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

 

Elektrikli Araç şarj istasyonu ücreti?

Elektrikli araç şarj istasyonu Haritası?

Eve elektrikli araç şarj istasyonu kurulum maliyeti?

Elektrikli araç şarj istasyonları?

Elektrikli-Araç Şarj fiyatları?

Türkiye elektrikli araç şarj istasyonları?

Elektrikli Araç Şarj Ünitesi?

Elektrikli şarj istasyonu?

Elektrikli Araba Kaç Saatte Şarj Olur?

Elektrikli Araç Nasıl Şarj Edilir?

Elektrikli Araba Nerede Şarj Edilir?

Elektrikli Araçlar Evde Şarj Edilir mi?

Elektrikli Araba Ne Kadar Sürede Şarj Olur?

Elektrikli Araba Kaç Volt ile Şarj Edilir?

Elektrikli Araç Kaç Liraya Şarj Olur?

Elektrikli araç şarj istasyonu kaç TL?

Elektrikli araç şarj istasyonu ücretli mi?

Elektrikli Araba deposu kaç liraya dolar?

Şarj istasyonu kurmak karlı mı?

Elektrikli araba kaç TL elektrik harcar?

1 kW şarj kaç TL?

Kimler şarj istasyonu kurabilir?

Elektrikli araç batarya ömrü ne kadar?

Elektrikli araç ekonomik mi?

Araç şarj istasyonu, Elektrikli Araç şarj istasyonu, Elektrikli Araç Şarj Ünitesi, Elektrikli Araç Şarj Cihazları Hakkında

 

Batuelektroteknik tüm bu ve benzeri sorularınız için alanında uzman kadrosu ile sizlere hizmet vermeye devam etmekteidir. Elektrikli araç şarj cihazları için bizim ile irtibata geçebilirsiniz.

kalite-belgelerimiz